Свій невеликий колектив, в якому трудиться тридцять жінок, Анастасія Гребенюк та Яніна Ткачук називають «Волинським швейним батальйоном». Саме з іхньої ініціативи  він і був створений.

" Коли збирала чоловіка на службу до тероборони, зіштовхнулися з браком необхідних речей, у тому числі й тактичних жилетів.Ми з Яною вирішили зайнятися волонтерством, почали шукати швачок, створили повідомлення у Facebook і почали відгукуватися люди. Розробили лекало, зрозуміли яка має бути тканина, фурнітура, Тактичні жилети відправляємо військовим", – розповідає Анастасія Гребенюк.

 "Частину ми розгрузок віддаємо безкоштовно, але якщо хтось хоче нам коштами допомогти, то ми не відмовляємося, бо тканина дуже дорога і фурнітура. Віддаємо на тероборону, на комунікаційний центр, який везе хлопцям на передову", – каже лучанка Яніна Ткачук.

«Виготовити такі жилети для військових непросто, оскільки технологічний процес складний, – розповіла технолог цеху Катерина Орел. - У перші дні роботи за день шили від п'яти до семи "розгрузок", зараз – понад 40. Ми дуже довго шукали зразок для лекала. Наступний процес – тканина, яка має бути міцною, вогнетривкою та водонепроникною. На даний час в нас йде "кордура" або "грета", також шиємо з брезенту».

«Коли шию, то молюся, щоб на цих розгрузках не було крові українських військових. Дуже страшно було. Бачили, як всі ці колони їхали на Київ, безпілотники, які дуже низько летіли над Житомиром. Ми лишили все, що в нас було. А 8 березня зрозуміла, що не можу просто так сидіти, мені хочеться своїм вмінням трохи допомогти нашій країні», - каже киянка Антоніна Луцюк. На початку війни вона разом з сім’єю виїхала зі столиці до Луцька. А зараз працює у швейному цеху на волонтерських засадах. 
 Долучилася до "швейного батальйону" також киянка Ольга Мороко, яка приїхала з родиною. З її слів, досвід роботи має, тому після втрати роботи вирішила своїми вміннями допомагати з пошиттям "розгрузок". "Пару ночей посиділи в метро і зрозуміли, що це не швидко закінчиться і треба виїжджати. Треба чимось займатися, то знайшла тут дівчат і хоч чимось допомагаємо нашим захисникам", – говорить жінка.
 У «Волинському швейному батальйоні» вже двадцять днів трудиться 30 швачок. Вони щасливі тим, що теж роблять свій внесок у майбутню перемогу.

Фото з ТВ «Суспільне. Волинь»