За його словами, Маріуполь, на жаль, увійде до списку міст, які були повністю зруйновані війною: Герніка, Ковентрі, Алеппо, Грозний, Ленінград… І це при тому, що з Маріуполя М. Андрулакісу вдалося вибратися ще 15 березня, тож він не бачив наслідків рашистського бомбардування 16 березня Маріупольського драматичного театру (на знімку), 20 березня – Маріупольської школи мистецтв №2, як і багатьох інших знищених агресорами об’єктів цивільної інфраструктури. 

«Російські терористи знову обстріляли місце, де від російських бомб ховалися маріупольці. Вони скинули бомби на школу мистецтв №12 у Лівобережному районі Маріуполя, де ховалося близько 400 маріупольців – жінки, діти та люди похилого віку. Відомо, що будівля зруйнована, а під завалами досі перебувають мирні люди», -- зазначила Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова, вкотре закликавши країни НАТО закрити небо над Україною.

Нещадне бомбардування Маріуполя супроводжується нахабними ультиматумами російських терористів про те, що евакуація мирного населення буде можлива лише після того, як українські захисники складуть зброю. За словами віце-прем’єр-міністра -- міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірини Верещук, ні про яке складення зброї оборонцями Маріуполя не може бути й мови, але російські терористи, взявши в заручники населення міста та блокуючи доставку гуманітарної допомоги, ще й пробують тиснути на Україну через міжнародні структури. «В Міжнародному комітеті Червоного Хреста та ООН розуміють, що це російські маніпуляція та взяття в заручники людей», - сказала вона, висловивши обурення, що російські загарбники насильно вивозять мешканців Маріуполя до Рф, відбираючи у них паспорти. 

Крім Маріуполя, тривають масові обстріли та бомбардування інших українських міст: Києва, Харкова, Чернігова, Сум, Одеси, Миколаєва, Сєвєродонецька, Рубіжного…
«Кожен обстріл мирного населеного пункту -- це злочин проти людяності та військовий злочин, визначений Статутом Міжнародного військового трибуналу та Римським статутом Міжнародного кримінального суду, а також  порушення норм Женевської конвенції про захист цивільного населення під час війни», -- наголошує Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова, підкреслюючи, що для припинення російської агресії та порятунку мирних мешканців країнам НАТО врешті-решт необхідно встановити над Україною безполітну зону.

Зазначимо, що все жорстокіші злочини рашистів проти мирного населення нарешті змушують деяких західних експертів визнавати, що США та їхні союзники більше не можуть спостерігати, як Путін вбиває безневинних людей та руйнує міста. Зокрема, про необхідність застосування «плану Б» заявили колишній директор Агентства національної безпеки та один із засновників Кіберкомандування США, генерал у відставці Кіт Б. Александер, а також засновник та виконавчий директором Інституту національної безпеки в Університеті Джорджа Мейсона Джаміль Н. Джаффер. «Ми повинні ясно дати зрозуміти Путіну, що хоча ми не хочемо війни, ми більше не можемо стояти і дивитися, як він вбиває невинних громадян. Ми повинні направити ВПС США і, сподіваємось, наших союзників, в Україну, щоб зупинити вбивства та забезпечити виведення російських військ, встановивши безпольотну зону», - йдеться у їхній статті, переклад якої подає сайт «Хвиля».