Сєвєродонецьк, Рубіжне, Лисичанськ, Попасна, Новодружеськ, Тошківка, Кремінна, Гірське продовжують надавати гідну відсіч російським окупантам. 
Міста під вогнем, але з українським прапором. Ворог не просунувся. Українські захисники знищили за добу 300 загарбників.

Всю ніч йшли бої в Рубіжному, Попасній та Кремінній, ворог не полишає спроби здійснити прорив саме в цих населених пунктах, проте безуспішно. 
Фейки, які намагаються поширювати росіяни щодо їхнього нібито «повного контролю всієї Луганщини», не відповідають дійсності. 

Отримуючи збройний спротив від українських захисників, орки мстяться мирним жителям – вони здійснюють так звані «килимові» обстріли, змушуючи страждати цілі житлові квартали. Минулої доби російські нелюди знову вдалися до воєнного злочину - відкрили вогонь по дитячій лікарні в Сєвєродонецьку. У результаті сталося загоряння даху. Лише завдяки злагодженій роботі рятувальників та представників інших служб маленьких пацієнтів, їх матерів та персонал вдалося вчасно евакуювати з медичного закладу. Сьогодні зранку окупанти поцілили в чергу людей біля магазина у Сєвєродонецьку – внаслідок ворожого обстрілу є загиблі та поранені.

Загалом, за інформацією обласної влади Луганщини, впродовж доби в області через російське вторгнення сталося до 20 пожеж. Пошкоджено майже 30 об’єктів, з них – два багатоквартирних та 16 приватних житлових будинків, дитяча лікарня та торговий центр у Сєвєродонецьку, школа в Рубіжному, продовольчий склад, господарчі споруди, гаражі, об’єкти інфраструктури.

Іван ТЕРЕЩЕНКО.

На знімках: Наслідки ворожого обстрілу дитячої лікарні.

Фото Луганської обласної військової адміністрації.