Держінспектори взяли участь у навчанні, організованому Центром підвищення кваліфікації працівників водного господарства та опрацювали тему: «Плани управління річковим басейном».

Життя триває, навіть в умовах війни, тому фахівці Держекоінспекції продовжують працювати.

Це надто важливо, – повідомляють на сторінці відомства у мережі фейсбук.

Адже за результатами державного нагляду (контролю) водних ресурсів, наші річки потерпають від наслідків забруднення промисловими, господарсько-побутовими, сільськогосподарськими стічними водами, пластикових відходів та мікропластику.

Підписавши Угоду з Асоціацією з ЄС у 2014 році, Україна взяла на себе зобов'язання стало управляти водними ресурсами та імплементувати Водну Рамкову Директиву ЄС, відповідно до якої у кожного річкового басейну має бути План управління.

Це стратегічний документ, – наголошують фахівці, – він чітко розподіляє ролі всіх та кожного у процесі сталого управління водними ресурсами, а також оцінює стан водних ресурсів, їх екосистем та визначає шляхи досягнення «доброго» стану вод.

Крім того, завдання плану - насамперед оцінити стан водних ресурсів та підготувати заходи, які реалізовуватимуться у кожному річковому басейні. При цьому, кожна річка потребує індивідуального підходу. Адже кожна водна артерія має різні ландшафти, біорізноманіття, економіку та вплив промислових об'єктів.

Фахівці Держекоінспекції наполегливо готуються до Перемоги, адже треба буде відбудовувати та відновлювати нашу державу, а разом з нею і наші природні ресурси, у тому числі і водні, – кажуть в Державній екологічній інспекціії України.