Утім, і цього разу евакуація проводилась в умовах постійних ворожих обстрілів.

 «Як би «режим тиші» сьогодні погодили лише з Рубіжного, проте ми разом з патрульною поліцією, ДСНС та волонтерами намагаємося відпрацювати кожен день на максимум, - наголосив очільник Луганщини Сергій Гайдай. - Окупанти знову збрехали, обстріли не вщухали ні на хвилину. Про 100% безпеку не можна говорити взагалі. Проте, люди не можуть більше знаходитися в містах і бути мішенями для загарбників. Ми маємо вберегти наших людей!».

Зараз уже в потязі перебувають 130 мешканців Рубіжного, які приїхали до залізниці автобусами та 25 – що прибули власним транспортом. Цим людям довелося переховуватися у підвалах хлібозаводу і школи № 5, їхні домівки були знищені росіянами. Цим же самим гуманітарним коридором вдалося доставити до лікарень поранених жителів Рубіжного. На одному з перехресть евакуаційний автобус ледве оминув ворожу БМП…

Вдало була організована цього дня й евакуація з Попасної, звідти вивезли 20 людей. Із Сєвєродонецька евакуйовані 218 осіб, із Лисичанська - 120 лисичан.

Людям, які залишилися з різних причин у містах, через гумкоридор доправили кілька тонн гуманітарного вантажу, в якому містилися продукти, засоби першої необхідності, ліки. Поліція та волонтери вже розвозять допомогу по бомбосховищах.


На знімках: Під час евакуації людей із «гарячих точок» та передачі гуманітарної допомоги.

Фото зі сторінки Сергія Гайдая у Фейсбуці.