В обласній прокуратурі, зокрема, повідомили про масове захоплення будівель органів влади на території Старобільського району Луганщини. Там представники російських збройних сил та незаконних збройних формувань так званої «ЛНР» захопили будівлі Старобільського, Біловодського, Марківського, Міловського та Новопсковського районних судів Луганської області, Старобільської міської ради, Біловодської, Марківської, Міловської, Новопсковської та Білолуцької селищних рад, а також Чмирівської та Шульгинської сільської ради. Досудові розслідування у кримінальних провадженнях доручено слідчим Головного управління Нацполіції в Луганській області.

Два кримінальні провадження за фактом порушення недоторканості житла (ч. 1 ст. 162 КК України) розпочаті щодо незаконного проникнення до житла одного з прокурорів відділу Офісу Генерального прокурора і заступника керівника однієї з окружних прокуратур Луганської області та проведення там обшуків представниками так званої «військової прокуратури ЛНР».

Стало відомо також, що незаконні збройні формування і російські військові викрали та утримують у заручниках громадянина України, начальника одного з відділів міської військово-цивільної адміністрації Луганської області.

За процесуального керівництва прокуратури також розслідується низка інших злочинних дій російських окупантів щодо цивільних громадян.

Ілюстрація Луганської обласної прокуратури.