У департаменті економічної політики Львівської ОВА повідомляють, що вже 40 підприємств прийняли рішення переїхати на територію області. Загалом же опрацьовано 235 заявок охочих релокуватись, і ця кількість постійно збільшується.

Одним із таких підприємств, які вже обживаються на Львівщині, є компанія MatroLuxe -- один з найбільших в Україні виробників матраців, м'яких та корпусних меблів.

У перші тижні вторгнення РФ в Україну ця компанія роздавала матраци людям, які ховались від бомбардувань та обстрілів.


Згодом тут почали шити соціальні матраци для вимушено переміщених українців.

На знімках: релоковане підприємство розгортає роботу на новому місці. 

Щодня тут відвантажують для волонтерських організацій до 300 матраців.

Тепер це підприємство, одне з найбільших в Україні у своїй ніші, переїжджає у Львівську область. Компанія з Дніпра перевозить понад сотню працівників. Також створить близько 200 нових робочих місць.

Після нашої перемоги підприємство залишить філію на Львівщині. Також у планах -- відновити повноцінну роботу на Київщині та Дніпропетровщині.

Керівник відділу інвестиційної політики департаменту економічної політики Львівської ОВА Орест Фільц зазначає, що бізнес Львівщини добре відгукується на потреби переміщених виробництв. Представники бізнесу вивільняють площі для того, щоб дати можливість комусь зайти до себе на виробництво, де є підведені комунікації, потужності, де все налагоджене і готове до роботи.
 
«Ми формуємо попередні запити від підприємств на релокацію, обробляємо їх і скидаємо їм пропозиції з прямим номером до власника, або представника об’єкту, де потенційно можна розмістити виробничі потужності. І вже вся подальша комунікація йде напряму між тим, хто шукає, та тим хто пропонує», -- розповів Орест Фільц. 

Львів. 

Фото Львівської ОВА.