Одеська область

В усіх районах Одеської області повним ходом йде посівна кампанія - за три тижні аграрії обробили понад 250 тисяч гектарів полів.

Посівна набирає обертів

Засівають ярими культурами - ячменем або пшеницею. У посівній кампанії задіяні майже 24 тисячі працівників, 7 тисяч з яких - це сезонні робітники. Кампанія повинна завершитися за 3-4 тижні.

Поки господарствам вистачає пального та насіння, стверджують в обладміністрації. Втім, щоб повністю завершити весняно-польові роботи цього недостатньо. Тому при необхідності чиновники готові вирішувати усі проблеми в "ручному режимі».

- На 80% наша область забезпечена  посівним матеріалом. Для того, щоб працювати, сьогодні цього вистачає. Але щоб закінчити посівну трішки не вистачає. Ми намагаємося компенсувати насінням вітчизняного виробництва. Виробники дуже активно долучилися і насіння, щоб забезпечити усю кампанію, є. Нині йде комунікація між виробниками і аграріями, - каже директор обласного департаменту аграрної політики і землекористування Алла Стоянова.

У 2021 -му році одеські фермери зібрали рекордний урожай - понад 5 мільйонів тонн. Цього року плани не менш амбітні - не менше 4 мільйонів тонн, зазначають в ОВА. Чиновники вже розробили нові маршрути експорту української продукції.