Цього разу жертвами примусової депортації стали персонал і пацієнти пологового будинку №2.

Російські окупанти насильно вивезли з пологового будинку №2, що в Лівобережному районі Маріуполя, понад 70 медичних працівників і пацієнтів. І це -- лише один із чисельних фактів цинічної депортації людей військами росії на свою територію. Раніше російські окупанти депортували персонал та пацієнтів міської лікарні №1, де було приблизно 600 маріупольців.

Загалом відомо про понад 20 тисяч маріупольців, яких загарбники проти їх волі вивезли на територію країни-агресора. У громадян України відбирають документи, що засвідчують особу, та відправляють у так звані фільтраційні табори. Звідти примусово депортованих перенаправляють у віддалені російські міста. Принцип розподілу та причини вивезення українських громадян до кінця залишаються невідомими.

Маріупольський міський голова Вадим Бойченко наголосив, що злодіяння, які чинять росіяни на порушення усіх прав людини, можна порівняти з діями фашистських військ за часів Другої світової війни.

«Ми не залишимо жодного маріупольця, якого примусом вивезли на російську територію. Під керівництвом обласної влади Донеччини створюємо базу депортованих жителів міста та розробляємо дієвий механізм повернення земляків. Ми зробимо все для того, щоб повернути людей додому», -- наголосив Бойченко.

Ілюстрація Донецької обласної військової адміністрації.