Замість гітари у малюка – палиця, замість сцени – ганок сільської хати. Але це не завадило йому співати з таким натхненням, що мільйони зрозуміли: в України є прекрасне майбутнє. І воно - цей хлопчик, його родина і десятки тисяч таких.

Як пізніше з’ясувалось, маленького вокаліста звати Лео. Разом з мамою татом і братиком вони жили в Ірпені. Але з перших днів війни змушені були залишити свою домівку. Спочатку направились у Васильків. Гадали, що там буде безпечніше, і орки не зможуть просунутись вперед.

Та сподівання виявились марними. Скоро стало зрозумілим, що Київщина перетворюється на справжнє пекло. Тож батьки, рятуючи дітей, попрямували далі на захід. Так опинились в одному з сіл на Хмельниччині.

Попри всі труднощі, з якими доводиться стикатись мільйонам переселенців, родина не втратила оптимізму. Трирічний Лео, коли почув гімн Січових стрільців, одразу вподобав його. Швидко повторив слова і мелодію та почав всюди наспівувати.

Першим оцінив таке виконання батько і вирішив зняти невеличке відео для сімейного архіву. Не сподівався, що синове виконання принесе йому таку популярність.

Після того, як у соцмережі з’явився пост зі словами «Війна триває. Пісня ллється. Перемога близько», його переглянули тисячі українців. Те, що продемонстрував маленький хлопчик знайшло величезний резонанс у думках і серцях цілого народу.

Його виконання надихнуло і українських митців записати спільний відеоролик з виконанням цього переможного гімну.

А днями родину відвідали поліцейські офіцери Хмельниччини. Приїхали до маленької зірочки з солодощами і подарунками, аби подякувати Лео і його батькам за те, що зуміли підняти бойовий дух та патріотизм і у тих, хто бореться з ворогом на фронті, і у тих, хто наближає перемогу в тилу.

«Ми вдячні цій чудовій сім’ї за таке гарне виховання діток і чекаємо на нові хіти від Леона і його старшого братика. Віримо в перемогу і сподіваємось, що сім’я незабаром зможе повернутися у свій рідний Ірпінь», -- написали правоохоронці на офіційній сторінці у соцмережі.

Маленький співак ще не може до кінця осягнути, що таке слава, але вже добре знає, що таке війна. І те, що вони змушені були поїхати з рідного дому саме через неї. Втім родина вірить, що їм вдасться повернутись до Ірпеня.

Після звільнення міста їм вдалось побачити фото їх квартири. Видно, що вікна потрощені. Так зламалось і колишнє життя. Проте вони вірять, що все налагодиться. Прийде час, і хлопчики повернуться додому.

А «Ой, у лузі червона калина» звучатиме у мирній Україні.

Скріншот із відео.