Російські окупанти проводять в Маріуполі так звану «зачистку», здійсненням якої ворог переслідує три основні цілі: пошук так званих «нацистів», замітання слідів скоєних воєнних злочинів та вилов «гарматного м’яса».

Радник Маріупольського міського голови Петро Андрющенко так роз’яснив наміри терористів:

«Що таке «зачистка»? По-перше - це пошук «нацистів». Нацист в розумінні росіян - це кожний, хто любить свою Україну та не скорився окупанту. Цей етап зачистки відбувається не тільки в фільтраційних таборах, але й по місту». 

Для пошуку так званих «нацистів» окупанти встановили у Маріуполі декілька блок-постів (переважно в Кальміуському та Центральному районах). Загарбники не соромляться вбивати цивільних прямо на вулицях, а потім фотографуватись, хизуючись «перемогою». 

Другою ціллю зачисток окупанти ставлять прибирання загиблих та розстріляних із вулиць. Терористи замітають сліди, розгортаючи крематорії та влаштовуючи масові поховання не в одному місці, а по районах. 

Зрештою, «зачистка» є частиною примусової мобілізації чоловіків в армію сателіта росії «днр». Примусом та залякуванням чоловіків заганяють «під ружье». Показово, що найактивнішими учасниками «зачисток» у Маріуполі є кадирівці з підрозділів Росгвардії. Вони демонстративно воюють не на передовій, а зганяють свою безсилу лють проти цивільних та «атакуючи» порожні домівки мирних городян.

На знімку: російські солдати на фоні загиблого маріупольця. Все, що потрібно знати про «зачистку» міста окупантами.

Фото з Телеграм-каналу Андрющенко Time.