Десятки світлин, якими рясніють соцмережі, є неспростовним доказом злочинів російської армії, вчинених на території України – вбивств мирних громадян, зокрема дітей, бомбардувань міст, мародерства. Пограбування «багатими» росіянами домівок на тимчасово окупованих територіях, живих і загиблих людей, шкіл, музеїв, поштових відділень, малих і великих підприємств набуло масового характеру і беззаперечно свідчить про повну деградацію російського суспільства, його аморальність та ницість. Чи не найяскравішим символом росії, що на світовій сцені хизувалася своєю культурою, ховаючи за лаштунками гниле нутро, стала звичайнісінька дощана собача будка, пофарбована у сірий колір, яку разом з іншим награбованим добром завантажили окупанти на свою бойову машину з нацистськими літерами Z, відступаючи з України (на знімку).

Ми, українці, та й увесь світ, у шоці від дріб’язковості й жадібності російських зайд. Враження, що в Україну з «Градами» і танками вони прийшли, аби грабувати, грабувати і грабувати. Не віриться, але факт залишається фактом – серед крадених російськими мародерами речей – жіночі прокладки, гелі для душу, шампуні. Демонструючи на камеру вміст сумки з предметами інтимної гігієни, яку не вдалося окупанту вивезти у «багатую» росію, український вояк із сарказмом каже: «Хтось вирішив свою дружину порадувати екзотикою!».

Інший військовий зняв відео на вулиці пограбованої і розгромленої Бучі, де розкидана жіноча білизна. «Окупанти тікали й розгубили, – каже він. – Не вдалося довезти додому».

Яскравим представником російської армії мародерів є лейтенант збройних сил рф Денис Горовенко, який потрапив у полон.

Відомо, що це командир взводу мотострілецької роти військової частини 71718, народився він 12.04.2000 року у місті Майський Майського району Кабардино-Балкарської республіки рф. Паспорт отримав 08.07.2020 у МВС по КБР. Офіцер теж пограбував чиюсь домівку. Його трофеї – набір помад, що вже були у вжитку, лак для нігтів, золоті сережки і каблучка, золоті та срібні ланцюжки і хрестики, шпильки для волосся, з десяток мобільних телефонів, українські паспорти та два кілограми радянських монет з чиєїсь колекції.

Мешканці  одного з визволених від російських окупантів сіл на Київщині не приховують свого подиву та емоційно розповідають про те, як російська солдатня крала все, що бачила. «Витягнули спальник, ножами різали дроти, забрали кавоварку, – розповідає Володимир В. – Все тягли. У перші дні окупації йшли своїм ходом (це ж треба стільки солярки!), з музичкою, під пісні газманова. Танцювали, така радість була. З собою парадну форму везли, думали, що зразу переодягнуться і підуть у Києві по Хрещатику. А як пішов дефіцит солярки, почали машини на тралах возить. Вперед зранку ідуть з танками, а назад трали загружені мотоблоками, газонокосарками, бензопилами. А вже як відступали, посідають по 12-15 чоловік на БТР, як горобчики. Машини позабивали краденим, а самі на броні. Ковдрами, що покрали, повкривалися. Той у червоній ковдрі сидить, той – у синій. Трусяться на броні. Все у нас повитягали. Автобуси з автостанції повивозили. Тут у лісгоспі брус був, дошка на Європу. То вони й дошки забрали, у фури повантажили».  

Крадені в Україні речі російські окупанти продають у білорусі, куди вони відступили, та через Iнтернет. На Avito мародер  3 квітня виставив на продаж олімпійку Joma збірної України з футболу. Під фотографією одягу з тризубом вказує «колір синій, розмір 46 (S). Ціна 3 700 рублів». Мародер, не соромлячись, додає «олімпійка абсолютно нова, взята під Броварами як трофей».

Як кажуть в Україні, поганому виду немає стиду.

Фото з соціальних мереж.