Загалом малий та середній бізнес краю переказав до бюджету в першому кварталі 440,5 мільйона гривень, три чверті суми внесли фізичні особи-підприємці.

Про це повідомила в.о. начальника головного управління Державної податкової служби у Вінницькій області Оксана Домерат під час зустрічі з суб’єктами господарювання (на знімку), зазначають на сайті управління.

Посадовець уточнила, що підприємці, які працюють на спрощеній системі оподаткування, обліку та звітності, сплатили до місцевих бюджетів майже 76 відсотків від загальної суми єдиного податку, їх внесок становить понад 334,1 мільйона гривень. Це на 68,7 мільйона гривень більше у порівнянні з таким само періодом минулого року.

«Єдиний податок навіть у складний період воєнного стану залишається другим за розміром бюджетоформуючим платежем у доходах місцевих бюджетів і поступається за розмірами тільки податку на доходи фізичних осіб, — зазначила Оксана Домерат. — Тому уряд і місцева влада, податкова служба докладають зусиль до ще більш комфортної реєстрації бізнесу, спрощення ведення діяльності малого та середнього бізнесу та отримання ними різноманітних сервісів».

До бюджетів усіх рівнів у першому кварталі 2022-го сплачено податків і зборів 4,8 мільярда гривень.

«Вінничани активно підтримують економічний і фінансовий фронт, — наголосила Оксана Домерат. — Кожен платник, кожне підприємство, сплачуючи податки, захищає країну, зміцнює її обороноздатність». Від імені податківці краю керівниця служби подякувала кожному, хто у цей складний час продовжує виконувати свої обов’язки перед державою, тим само сприяє наближенню Перемоги.

Фото з сайту ДПС у Вінницькій області.