Зараз кладуть у ґрунт насіння соняшника та кукурудзи, а сою та гречку сіятимуть пізніше. Про це інформує заступник начальника управління агропромислового розвитку Волинської ОВА Олександр Книш.

Загалом цієї весги слід закласти основу майбутнього врожаю на 610 тисячах гектарів, з яких на 80 тисячах посадять картоплю.

«Головне завдання: засіяти та засадити всі вільні площі, аби цьогорічного врожаю зернових та овочевих культур було вдосталь. Мінеральні добрива та пальне аграрії частково придбали восени після збору врожаю. Навесні довелося купувати за новими цінами, проте їх ріст не вплинув на хід сівби на Волині. Те, що в інших регіонах з вимушених причин буде не посіяне, аграрії Волині з максимумом постараються компенсувати. Не можу сказати, що матимемо більший врожай зернових як минулого року (1,5 млн тонн), але без хліба не будемо і його буде вдосталь", – запевнює Олександр Книш.

На своїй Facebook-сторінці начальник Волинської ОВА Юрій Погуляйко розповів, що в області посіяли понад 16 тисяч гектарів ярої пшениці, 25 тисяч гектарів ячменю та понад 33,5 тисячі гектарів вівса. Як кажуть спеціалісти, щедрий на опади квітень дарує надію, що врожай цього року теж буде хорошим.

Фото з відкритих джерел.