У тимчасово окупованих містах і селах російські окупанти ґвалтують жінок, дітей, літніх людей та чоловіків – кількість виявлених фактів сексуальних злочинів зростає з кожним новим визволеним населеним пунктом.

Служба безпеки України оприлюднила на своїй офіційній сторінці у Фейсбуці перехоплену телефонну розмову жінки із села Тарасівка Запорізької області зі своїм родичем чи знайомим, прихильником «русскаго міра» на ім’я Сергій, що перебуває неподалік Херсона. Заливаючись сльозами, жінка кричить у слухавку: «Тут страшне, що робиться! Я тут в сім’ї і за батька, і за чоловіка, то куди мені Соню ховать? Вони лізуть у хату, насилують її. Ти мені пояснював за бендерів, зненавиділа їх, а тепер кого мені ненавидіть? У мене діти. Вони залазять у хати, насилують дітей, стріляють у ноги. Оце я побачила! Скажи, що мені робить?» 

Жінка розповідає, що окупанти, які перебувають у селі чи проїжджають через нього, розпитують у місцевих, де живуть молоді дівчата та ґвалтують їх. Не припиняючи плакати, вона запитує: «Господи, що це робиться? Чого вони такі? Для чого вони насилують дітей? Соні моїй 14 років, а Саші 10!» 

Після визволення від московських окупантів Бучі під Києвом стало відомо про десятки випадків сексуального насильства, вчинених окупантами. Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова повідомила, що у цьому містечку росіяни систематично ґвалтували 25 дівчаток і жінок віком від 14 до 24 років, дев’ять з них – вагітні. Психологи повідомляють, що працюють з двома дівчатками з Київщини, віком 9 і 11 років, які були зґвалтовані російськими вбивцями і мародерами. «Тій, що 9, знадобилася операція. Дуже розірвана. Інша підозрює, що вагітна. За нею спостерігає гінеколог». За словами психолога, одну з дівчаток зґвалтували у Бучі, коли мама з іншими дорослими пішла по воду. Дівчинка та ще одна дитина залишались. Тоді в приміщення увірвалися російські окупанти і зґвалтували дівчинку, а жінку, що була з ними, жорстоко побили. З різних місць надходять повідомлення про сексуальні злочини, вчинені росіянами проти літніх людей. 

Начальник військової адміністрації Кривого Рогу Олександр Вілкул на брифінгу заявив, що у Херсонській області зґвалтували 78-річну жінку. Генеральний прокуро України Ірина Венедіктова повідомила про насильство над літньою мешканкою Бородянки та над іншими мешканцями містечка, зокрема й над дітьми. Нелюди, як стало відомо, ґвалтували матерів на очах їхніх дітей, дівчаток у присутності їхніх батьків, погрожуючи їм зброєю. Військові РФ ґвалтують цивільних не лише тому, що відчувають безкарність, але й тому, що зґвалтування – це частина їхньої військової стратегії, заявила посол Великої Британії в Україні Мелінда Сіммонс. «Зґвалтування – це знаряддя війни. Хоча ми ще не знаємо повної міри його використання в Україні, вже ясно, що воно було частиною російського арсеналу… Жінок ґвалтували на очах їхніх дітей, дівчат на очах у їхніх родин, як свідомий акт підкорення. Зґвалтування є воєнним злочином», – написала Сіммонс у Твіттері. Родичі російських окупантів не лише не засуджують злочини, вчинені їхніми синами й чоловіками, а навпаки заохочують їх чинити наругу. СБУ перехопила телефонну розмову росіянки зі своїм чоловіком, що воює в Україні: 

– Ты давай там, украинских баб насилуй! Только мне ничего не говори, – каже росіянка. – Насиловать и ничего не говорить? – Ха-ха-ха! Главное, чтобы я ничего на знала! – А что? Можно? Да? Ха-ха-ха! – Разрешаю. Главное – предохраняйся там. 

Цей діалог якнайкраще свідчить про поголовну аморальність усього російського суспільства.