Лоти для нього запропонував ветеран спорту Володимир Копичинський (на знімку ліворуч).

Перший майстер України з гирьового спорту, тренер з важкої атлетики Маківської спортивної школи віддає свою пам’ятну медаль та сертифікати з фіксацією рекорду в масовому, тривалому та одночасному піднятті гир трьома сотнями учасників змагань. Як розповів 73-річний ветеран спорту, цей рекорд був зафіксований представниками Книги рекордів Гіннеса в 2013 році на чемпіонаті світу з гирьового спорту. Серед трьох сотень спортсменів з різних країн, які взяли участь у його встановленні, двадцять були з України.

- Для кожного спортсмена отримана нагорода є дуже важливою, адже за нею стоїть щоденна важка праця. Ця медаль, яка демонструє згуртованість спортивної спільноти світу навколо спільної мети, також має неабияку цінність для кожного. Тепер я хочу, щоб вона послужила ще одній гарній справі: отримані за неї кошти передадуть для поранених військових та дітей, які постраждали від дій окупантів,- сказав Володимир Копичинський.

Голова Хмельницької ОВА Сергій Гамалій подякував видатному спортсмену за виявлену ініціативу і підтримку українських воїнів та повідомив, що адміністрація спільно з благодійною організацією «Захисти Хмельниччину» організувала збір благодійних внесків для потреб наших Збройних Сил.

- Українці демонструють всьому світу свою згуртованість та мужність. У кожного свій фронт, але мета наша єдина – перемога над рашистським ворогом,- наголосив очільник ОВА. – У мирний час ми завжди намагалися розвивати та підтримувати спорт на Хмельниччині, тому допомога від спортивної спільноти у цей скрутний для країни час є особливо значимою. Кошти від аукціону одразу будуть спрямовані на лікування поранених.

Фото Хмельницької ОВА.