«Взагалі - є різні іноземці. Одних - днем з вогнем сьогодні не знайдеш на території України - втекли звідси ще минулого року, при перших же згадках слова «війна» в пресі.

Інші ж в охоплену війною Україну приїжджають самі, без охорони чи підтримки уряду, інкогніто, за покликом серця і совісті, стримуючи дане колись слово, повністю за власний рахунок, і примудряються ще і задіяти всі свої зв’язки, щоб допомогти нашим містам і їх мешканцям.» - зазначає Голова Комітету з питань економічного розвитку Дмитро Наталуха, оповідаючи про зустріч з мером Парижа Анн Ідальго, яка 15 квітня приїхала до Києва.

За словами Д.Наталухи, кілька тижнів тому у Парижі, приймаючи у себе народних депутатів України Альону Шкрум і Лесю Василенко, мер столиці Франції Анн Ідальго пообіцяла їм приїхати в Україну при першій же нагоді.

Як повідомив Голова Комітету, перебуваючи у Києві пані Ідальго не робила ніяких прес-підходів і не шукала уваги ЗМІ, лише висловила прохання організувати їй зустріч з Генеральним прокурором України Іриною Венедіктовою, бо захоплюється її жіночим лідерством і хоче знати більше про воєнні злочини росіян та показати їй Бородянку і Бучу, бо, як мер - не може уявити собі всю біль зруйнованого міста і всю хоробрість місцевої влади і місцевих мешканців.

 «Спокійна, по-жіночому тендітна, по-чоловічому рішуча і по-людськи щира пані мер. Вона є непідробним прикладом того, кому з іноземців Україна справді завдячує своїм зовнішньополітичним успіхам і здобуткам. І яка не посадою, а просто своєю присутністю доводить, що наша країна для неї - багато значить.» - розповів Д.Наталуха. «Настане час, і ми обов’язково напишемо про всіх чудових громадян інших країн, які щиро допомогли нам перемогти у цій кривавій війні і достойно пройшли з нашою нацією це випробування.

А поки що - merci beaucoup, пані мер.

Vive la France і слава Україні!»

Інформаційне управління