Їм надали аудиторії, лабораторії та кімнати у гуртожитках. Майже триста викладачів, що переїхали -- десята частина цих колективів -- організовують навчання в дистанційному форматі.

На території Дніпровського національного університету розмістилося найбільше тих, хто переїхав -– це Східноукраїнський університет імені В. Даля, Донбаський педагогічний університет та Горлівський інститут іноземних мов. Приазовський технічний університет працює на базі Дніпровської політехніки.

«Надали можливість колегам із Маріуполя продовжити навчальний процес. Наша економіка потребує молодих спеціалістів. Тому студенти Приазовського університету мають завершити навчання та отримати дипломи. Завдяки цифровізації це цілком реально зробити дистанційно», -- вважає ректор Дніпровської політехніки Олександр Азюковський.

Онлайн-навчання вже відновлено. Колективи працюють за розкладом весняного семестру. В онлайн-доступі є методичні матеріали, лабораторні заняття.

«Уже вийшли на зв'язок понад чотириста викладачів. З них у Дніпрі розмістилися майже півсотні. Інші працюють дистанційно. Нам допомагають колеги з Дніпра, Києва, Харкова, Одеси. Вони проводять онлайн-заняття з нашими студентами на волонтерських засадах», -- розповіла директор Навчально-наукового інституту Приазовського державного технічного університету Олена Хаджінова.

На новому місці облаштовуються також Дружківський коледж, Бахмутський педагогічний коледж, Бахмутський коледж транспортної інфраструктури та Слов'янський хіміко-механічний технікум.