Усі заклади загальної середньої освіти 14-ти областей України навчають дітей у дистанційному форматі. Про це сьогодні повідомив у Telegram міністр освіти і науки Сергій Шкарлет.

«За даними департаментів освіти і науки обласних військових адміністрацій, усі ЗЗСО (заклади загальної середньої освіти -- "Голос України") 14 областей України продовжують освітній процес у дистанційній формі", поінформував міністр. Водночас у трьох областях організовано дистанційне, частково змішане та частково очне навчання. У закладах 6-ти областей –  дистанційка, частково канікули або призупинено навчання. У двох регіонах заняття відбуваються в дистанційному форматі, частково -- в  змішаному, подекуди оголошено канікули, частково навчання призупинено.

Станом на 21 квітня 2022 року дистанційку організовано в понад 12 тис. закладах загальної середньої освіти, до навчання повернулися майже 3,7 млн учнів.

«Кількість тимчасово внутрішньо переміщених дітей, які долучилися до навчання з інших областей, сягає майже 87 тис. осіб. Найбільше тимчасово внутрішньо переміщених дітей долучено до навчання у Львівській області -- 23 554 дитини», – повідомив міністр.

Попри війну, працюють і заклади дошкільної освіти.

У 10-ти областях України частина садочків використовує елементи дистанційного навчання в роботі з вихованцями та батьками, а деякі працюють у змішаному або звичному форматі, повідомив міністр. У 5-ти областях деякі садочки використовують елементи дистанційного навчання, а деякі створили чергові групи або продовжили очний формат роботи. У решті областей нині освітній процес не відбувається.

За словами Міністра, понад 1,5 тис. внутрішньо переміщених дітей залучені до навчання у дошкільних закладах.