На знімку: російські окупанти розграбовують архівний та культурний фонди маріупольських музеїв.

У Приморському районі міста, наближеному до виїзду в с. Мелекіне, тривають «обшуки» та «зачистки». Загарбники зламують усі вцілілі домівки. Ті, які вирішують використовувати для власного розселення, позначають літерою Z на воротах. Інші розграбовують, залишають відкритими і саме їх планують для подальшого компактного розселення в зоні «умовної безпеки» маріупольців. 

«Російські терористи намагаються створити в Маріуполі фальшиву ілюзію мирного життя та власного облаштування, - зазначає радник Маріупольського міського голови Петро Андрющенко. -  В районі Морського ліцею окупанти анонсували відкриття так званого «першого соціального гуртожитку». Але питання, де саме він буде знаходитись і кого там розміщуватимуть, залишається невідомим».

Вдаються загарбники й до остаточного пограбування у Маріуполі всього, що може становити будь-яку гуманітарну й культурно-історичну цінність.

Прямо зараз окупанти розграбовують архівний та культурний фонди музеїв Маріуполя. Повідомляють про намір все вивезти в Донецьк, а потім після оцінювання «відправити найбільш цінні експонати на експозицію до росії».  

«Росія - країна офіційного грабування, - наголошує Петро Андрющенко. - Лють. Просто лють».

Фото з телеграм-каналу Андрющенко Time.