Малюнок Сергія Сиченка (Ізраїль)

Тонко провокують й відверто знущаються. А спостереженнями та висновками діляться на своїй сторінці у соцмережі.

Ось, наприклад, із свіженького.
«МЧС росії, спиш? Ми тут пошукали інформацію, у що ж вірять ваші – російські – вогнеборці, до кого звертаються по допомогу та захист, кого вважають своїми покровителями йоберегами. І кого ви, у підсумку, зрадили, почавши сповідувати віру у «Z» та заплющивши очі на страждання людей «братського», як ви кажете, народу.

Отже, захисниками російського МЧС вважаються «Николай Угодник, Никита Бесогон, Святая великомученица Варвара Илиопольская и Святой Флориан», - стверджує автор якоїсь російської статті», повідомляють наші ДСНСники.

Це ж треба, подумали ми. Стільки захисників-покровителів, а у них все одно навкруг горить і палає! Зазирнули в Інтернет – поцікавилися, що там нового за порєбріком. І жахнулися. Спаси-сохрани, Царице Небесна!

«…Лісові пожежі в росії стали катастрофічними… Екологи вказали, що, за даними Інформсистеми державного дистанційного моніторингу лісових пожеж, минулого року на цей час вогонь пройшов по 915,6 тисячі гектарів, а в нинішньому площа сягнула вже 2,2 мільйона гектарів з початку року…

…За даними россільгоспу, загалом з початку пожежонебезпечного сезону на землях лісового фонду виникло 783 загоряння на площі 43,2 тисячі гектарів. На третьому тижні квітня відомство порекомендувало декільком регіонам… посилити наземне та авіаційне патрулювання лісів для оперативного виявлення та гасіння пожеж…».

Яке авіаційне, яке патрулювання? Яке оперативне виявлення та гасіння пожеж?!! Якими силами? Всі, хто на щось спроможний, задіяні в Україні! Йдемо далі. 

«…Протипожежних заходів на регіональному рівні вживається недостатньо. Низка регіонів несвоєчасно відкривають пожежонебезпечний сезон, і, як наслідок, немає авіаційного патрулювання на території лісництв, де вже зареєстровані пожежі… 

…У МЧС росії повідомили, що особливий протипожежний режим вже запровадили у 14 суб'єктах країни – у Воронезькій, Калінінградській, Самарській, Курганській, Тюменській, Свердловській, Омській, Амурській областях, Забайкальському, Хабаровському, Красноярському краях, а також Хакасії, Туві та Бурятії. Такий режим передбачає повну заборону відвідування населенням лісів і в'їзд у них техніки…

Раніше експерти з'ясували, що з початку весни у Сибіру вогонь поглинув 776 га лісу. Найбільше пожеж зафіксували в Красноярському краї — 16 вогнищ на площі 343 гектари. В Омській сталося десять пожеж на площі 157 гектарів, у Хакасії — одна на 142 гектарах, у Тиві — дві на 37 гектарах, а в Алтайському краї — сім на 96 гектарах...».

Поставимо три крапки, адже перелік пожеж можна буде продовжувати ще досить довго. Аж до тих пір, доки осінні дощі та зимові заметілі… не поставлять у вирішенні цієї проблеми крапку.

Одне слово, їм зараз не до того! Все доросле населення ерефії поки що зайняте якщо не проведенням «спецоперації» в Україні, то, принаймні, спогляданням за її перебігом та вболіванням за її результати!

Ми ж, тим часом, повернемося до цитованого нами допису зі сторінки ДСНС України: «То як вам працюється, нешановні колеги, коли ваші захисники відвернулися від вас? А знаєте чому? Їм соромно дивитися, як ви шикуєтесь у формі літери «Z», демонструючи солідарність із вашими вбивцями, злочинцями і ґвалтівниками. Ви вперто не читаєте знаки, які вам посилає небо, перетворюючи вашу землю на пекло, і продовжуєте шукати слід НАТО у власних гріхах. 

Чи, може, є у вас рекомендації на цей випадок? Ні? Ну і грець із вами, горіть синім полум’ям!..»

Додати нічого. Хоча, щоб не бути голослівними, наведемо ще кілька рядків з фейсбук-сторінки українських ДСНСників.

«Чернігівщина. У м. Чернігів, Чернігівському та Ніжинському районах працюють 44 сапери та 17 одиниць спецтехніки.

Київщина. 21 піротехнічний розрахунок ДСНС очищує від мін та снарядів території Бучанського, Броварського та Вишгородського районів.

Черкащина. У м. Умань та Уманському районі залучено 29 піротехніків та 9 одиниць техніки, – про це інформує ДСНС України.

Переможемо!

Фото з відкритих джерел.