Чотирилапий герой став одним із символів боротьби українців з російськими окупантами. Мало не щодня Патрон допомагає рятувальникам знаходити і знешкоджувати вибухонебезпечні предмети, залишені рашистами на Чернігівщині, що місяць була у ворожій облозі й тепер нашпигована мінами. На роботу він, як і годиться піротехніку, виходить у повній амуніції – в іменному жилеті та з шевронами підрозділу.

На рахунку джек-рассел-тер’єра, якого вже назвали талісманом Служби України з надзвичайних ситуацій, сотні знайдених мін. А ще більш як 61 тисяча підписників в Інстраграмі.

Про Патрона розповідає окрема стаття у Вікіпедії. Собака-винюхувач вибухівки народився у 2019 році. Нести службу почав ще цуценям, у віці шести місяців. Енергійний симпатяга, який допомагав розміновувати Чернігів та його околиці, швидко став улюбленцем загону піротехніків і дітей та супергероєм для всіх українців.

Наразі Патрон працює на Київщині. Бійці ДСНС кажуть, що їхній помічник уважний і добре підготовлений. Хоча б як він стомився, після короткого перепочинку завжди готовий працювати разом з піротехніками. Ті зазначають, що Патрон любить, коли його хвалять і гладять. А ще він обожнює твердий сир.

І хоч у медійному просторі Патрон з’явився лише 15 березня цього року, його вже зображено на десятках художніх робіт. Втім, велика популярність не заважає чотирилапому бійцеві залишатися вірним помічником піротехніків і разом з ними рятувати десятки, а то й сотні людських життів, смертоносні пастки та мінні поля для яких залишили російські окупанти.

Керівник «Укрпошти» Ігор Смілянський наголошує, що «насправді є багато тем, які заслуговують на те, щоби з’явитися на марках «Укрпошти». Це, за його словами, може бути малюнок, присвячений Збройним Силам України, волонтерам, малюнок «Доброго вечора, ми з України!». Ну і, звичайно, такий, що розповідає про пса з символічним ім’ям Патрон.

Фото з відкритих джерел.