Про це інформує віце-прем'єр-міністр — міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

"Дякую технологічним компаніям за їхні санкції проти країни-агресора. Продовжую розповідати про санкції проти рф від технологічних компаній.

Фінська компанія Accountor ініціювала вихід із російського ринку. Компанія оголосила, що вже почала процес припинення діяльності. Accountor спеціалізується на програмних рішеннях та аутсорсингових послугах для фінансових та HR-служб.

AliExpress припинив приймати для оплати замовлень картки банків, що потрапили під санкції. Оплачувати замовлення можна через Qiwi.

Компанія Wolters Kluwer припинила вести бізнес у рф та білорусі, за винятком деяких продуктів для здоров'я, для яких є вагомі гуманітарні причини. Wolters Kluwer NV — голландська компанія, що надає інформаційні послуги. Компанія обслуговує юридичні, ділові, податкові, бухгалтерські, фінансові, аудиторські, ризикові, нормативні та медичні ринки.

Downdetector у російській версії більше немає. Якщо перейти за посиланням downdetector.ru, користувача перекине на міжнародну версію, де багато російських сервісів відсутні.Downdetector — це платформа, яка дозволяє відстежувати збої в роботі соціальних мереж, месенджерів та інших сайтів.

Програма для SEO-просування сайтів SE Ranking припинила роботу у рф та взаємодію з російськими користувачами. Компанія продовжить виконувати зобов'язання за поточними договорами, але купівля, продовження підписок та поповнення балансу неможливі.

Одна з двох провідних міжнародних баз даних наукового цитування Web of Science, яка надає відомості про публікації та їх цитування в наукових журналах, стала недоступною для дослідників із рф.

Американський виробник Emerson Electric покидає рф. Emerson Electric — велика транснаціональна корпорація. Компанія поєднує технологію та інжиніринг у багатьох галузях промисловості й пропонує технологічні рішення для промислових, комерційних і споживчих ринків", — інформує віце-прем'єр-міністр — міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров на особистій сторінці в мережі.

«Голос України»