9 травня для кремля – сакральна дата. Російське «побєдоносіє» у георгіївських і новинних стрічках має зашкварювати на повну. Цього року хизуватися нічим: бліцкриг української «спецоперації» провалився, міжнародні санкції запрацювали, міф про «другу армію світу» «обломали» ЗСУ.

Від путіна чекають «фінт вухами», аби викрутити ситуацію за знаком «плюс» хоча б для внутрішнього споживача. Поки що, за даними ГУР МОУ, російські спецслужби та пропагандисти готують картинку проведення «параду» у зруйнованому Маріуполі. Різні джерела кажуть, що саме в узурпований московією «день перемоги» путін має оголосити щось на кшталт «вставай страна огромная!». Бо без мобілізації росіян проти ворога – «бандерівців, націоналістів, українців, НАТО, Заходу» тощо – важко буде пояснити, чому на росію повертається стільки зажмурених в Україні співгромадян, і чому жити стає дедалі «краще».

З військової точки зору обшарпані та деморалізовані в Україні орки, яких до того ще кілька місяців тримали у польових таборах на кордоні, потребують заміни. Довга війна, на яку не очікував стратег з бункера, потребує ресурсів. А вони, як зазначають військові аналітики, в армії рф попри її "мільйонний склад" обмежені. За даними експертів, усі сухопутні війська РФ – це 280 тисяч, а "десантура" – 50 тисяч усього загального "не бойового" складу. І фактично все, що у рашистів могло виконувати бойові завдання – вже в Україні. Тож кремлю доведеться проводити призовну кампанію, але не загальну мобілізацію.

Досвід масового залучення гарматного м'яса на росії є. Там працюють з цільовою аудиторією – «казаками» – носіями ідеології «русского міра» та безробітними, яких мотивують рублем на тлі втрати доходів через санкції «ворогів росії». До того ж цьому процесу залучення росіян до війни сприятимуть патріотично-рашистські заклики з телевізора та нібито «добровольний» присмак бажання «служити росії». Так легалізуються різні ПВК типу «вагнерівців» та різних заробітчан на війні.

Подібний сценарій залучення гарматного м’яса дозволяє кремлю й розв'язувати проблему із ротацією своїх сил в Україні, і «не втратити обличчя», пояснюючи навіщо проводити мобілізацію, якщо війна йде успішно. Також це дозволить зменшити розмір хвилі безробіття, яка через вихід західного капіталу та компаній накриває рф, що інакше призведе лише до зростання криміногенної обстановки.

Аналітики «Defense Express» кажуть, що у разі проведення у рф такої мобілізації у перших її рядах будуть ті, хто захоче собі «урвати унітаз», а також «зомбі» – рашисти з виїденими пропагандою мізками. Вже потім за ними підуть ті, хто не зміг знайти собі роботу та доїв «останні сухарі», а потім, кого спіймали військкомати.

«Про будь-яку адекватну бойову підготовку жодної з цих категорій мова йти не буде. Це вже чудово показали «мобіки» з «ЛНДР», яких кремль зібрав у загонах для свиней, озброїв гвинтівками Мосіна та кинув у бій без жодної підготовки. Про адекватне спорядження також не йтиметься, бо ще у середині квітня у рф на фронт погнали бронежилети часів Афгану та війни у Чечні.Тому оголошення такого заклику скоріше буде не «мобілізацією», а справжньою утилізацією рашистів» , – підсумовують експерти.

Фото з відкритих джерел.