Реєстрація електронних кабінетів абітурієнтів для вступу на перший курс для здобуття ступеня молодшого бакалавра, бакалавра (магістра медичного, фармацевтичного або ветеринарного спрямувань) на основі повної загальної середньої освіти за денною формою навчання розпочнеться 1 липня. Про це йдеться у Порядку прийому на навчання для здобуття вищої освіти в 2022 році, затвердженому наказом МОН від 27 квітня 2022 р N 392 зі змінами, внесеними наказом від 2 травня № 400.

Прийом заяв та документів вступників стартує 29 липня та завершиться о 18:00 8 серпня - для осіб, які вступають на основі індивідуальної усної співбесіди, творчих конкурсів; о 18:00 23 серпня - для осіб, які вступають за результатами національного мультипредметного тесту, а також творчих конкурсів, складених з 1 по 18 липня.

Творчі конкурси проведуть в кілька потоків з 1 до 18 липня включно. Проте у період з 9 по 16 серпня можуть проводитися додаткові сесії творчих конкурсів для вступників, охочих навчатися коштом фізичних та/або юридичних осіб. У творчих конкурсах мають право брати участь особи, які здобули повну загальну середню освіту або завершують її здобуття до 10 липня, що підтверджується відповідним документом або довідкою закладу освіти.

Індивідуальні усні співбесіди проводяться з 9 по 16 серпня включно.

Медичні огляди та інші доконкурсні процедури для потенційних першокурсників проводяться до дня, що передує дню завершення прийому заяв.

Формування рейтингових списків вступників, надання рекомендацій до зарахування та оприлюднення списку рекомендованих з повідомленням про отримання чи неотримання ними права здобувати вищу освіту за кошти  державного або місцевого бюджету (за державним або регіональним замовленням) відбудеться не пізніш як 29 серпня. Абітурієнти, які отримали рекомендації, мають виконати вимоги до зарахування на місця державного або регіонального замовлення до 18:00 2 вересня.

Зарахування вступників, що навчатимуться коштом  державного або місцевого бюджету відбудеться 5 вересня, коштом фізичних та/або юридичних осіб - не пізніш як 30 вересня.