У країні в п'ятницю відзначають одне з найулюбленіших свят - День хоробрості та Болгарської армії, покровителем якої вважається Святий Георгій Переможець. Це також свято і для багатьох людей, яким батьки дали ім'я Георгій чи Георгіна.

Святкування розпочалося у Софії з урочистого освячення бойових прапорів та знамен-святинь біля пам'ятника Невідомому солдату, яке провів Високопреосвященніший єпископ Білоградчицький Полікарп. У своїй проповіді він засудив війну, яку одна православна країна веде проти іншої, і відзначив, що вбивство мирних православних людей не можна виправдати жодними причинами, хоч які вони є. Він закликав православних священників молитися за припинення війни і за мир в Україні.

Оскільки цього року військовий парад не проводиться, військовослужбовці Національної гвардії пройшли урочистою ходою по площі перед пам'ятником Невідомому солдату.

Парад замінили демонстрацією можливостей військовослужбовців ВПС на 3-й авіабазі в Граф Ігнатієво. Пілоти 3-ї авіабази та 22-ї авіабази Безмер мали нагоду показати свої навички керування МіГ-29 і Су-25 і ведення повітряного бою, підтримку з повітря дій сухопутних військ, екіпажі 24-ї авіабази Крумово - продемонструвати професіоналізм під час гасіння пожеж з повітря на вертольоті Мі-17, евакуації, охорони периметра та авіамедичної евакуації на вертольотах Cougar.

А на військово-морській базі у Варні відбуваються показові виступи військовослужбовців дивізії спеціальних операцій ВМФ, військово-морської вертолітної авіабази «Чайка», флотилії бойових кораблів та кораблів забезпечення. Морські спецпризначенці продемонстрували вміння проводити операції із звільнення заручників на борту корабля, а також навички у проведенні контртерористичних операцій у відкритому морі та боротьбі з піратством.

Сухопутні війська сьогодні демонструють свої можливості у районі полігона «Ново Село». У спільних тактичних діях із ведення оборони взяли участь військовослужбовці 42-го механізованого батальйону та 20-го самохідно-артилерійського дивізіону і танкового батальйону з Центру підготовки фахівців, а також військовослужбовці 1-ї кавалерійської роти 2-го кавалерійського полку Збройних сил США.

6 травня в усіх військово-історичних музеях країни День відкритих дверей, вони підготували лекції з історії битв болгарських воїнів. Цікаві екскурсії для відвідувачів проводять співробітники Військово-морського музею у Варні та Авіаційного музею у Крумово. Спеціальну святкову програму для молоді підготував і Національний військово-історичний музей у Софії.

Завершиться цей святковий день салютами і феєрверками в багатьох містах.