Про це інформує Офіс Генерального прокурора України.

За даними слідства, депутат та секретар сільради у тимчасово окупованому російськими військовими с. Кутузівка активно співпрацювала з агресором. Використовуючи свою посаду, вона надала доступ військовим рф до житлових приміщень будівлі управління державного підприємства, забезпечувала окупантів житлом, яке належить місцевим мешканцям.

Також підозрювана доводила до населення вказівки від представників країни-агресора, зокрема щодо обов’язкового носіння білих пов’язок.

7 травня 2022 року депутата затримано в порядку ст. 208 КПК України. Зараз вирішується питання щодо обрання їй запобіжного заходу.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Управління СБУ в Харківській області.

***


Передавав відомості щодо ліній оборони міста та позицій ЗСУ - жителю Миколаєва повідомлено про підозру

За процесуального керівництва Миколаївської обласної прокуратури мешканцю міста Миколаєва повідомлено про підозру за фактом несанкціонованого поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення Збройних Сил України чи інших утворених відповідно до законів України військових формувань, вчиненого в умовах воєнного стану з метою надання такої інформації державі, що здійснює збройну агресію проти України (ч. 3 ст. 114-2 КК України).

За даними слідства, підозрюваний контактував з представниками російських спецслужб за допомогою створеного ними боту в месенджері «Телеграм», передаючи інформацію щодо оборони м. Миколаєва. Також він звітував про наслідки завданих країною-агресором ударів по місту, чим фактично забезпечував корегування вогню окупантів.

Під час обшуку за місцем мешкання підозрюваного вилучено мобільний телефон з доказами його злочинної діяльності, який використовувався для спілкування з представниками рф.

Його затримано в порядку ст. 208 КПК України. Зараз вирішується питання про обрання стосовно підозрюваного запобіжного заходу.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється Управлінням Служби безпеки України в Миколаівській області,  інформує  прес-служба Офісу Генерального прокурора України на сторінці відомства у соцмережі.

 «Голос України».