Єврокомісарка Урсула фон дер Ляєн у відеозверненні, розміщеному на її сторінці у Твіттері, заявила, що війна, яку розпочала рф проти України, нагадує, чому 9 травня святкують День Європи, «день, коли народилася мирна, процвітаюча Європа».

Єврокомісарка зауважила, що «Європа об’єднана в солідарності з нашими українськими друзями, які прагнуть до вільного європейського майбутнього», – зазначила вона.

За її словами, головний виклик, який кидає сьогодні росія Європейському Союзу, це намір розбити єдність та солідарність.

Урсула фон дер Ляєн висловила переконання, що Європейський Союз подолає цей  виклик. «Я переконана і маю оптимістичний настрій щодо того, що наш Союз може подолати виклик, кинутий війною в Україні», – наголосила вона. 

Пізніше єврокомісарка ще раз наголосила, що Європейський Союз стоїть поруч з Україною.

«Сьогодні ми під час перемовин G7 обговорювали з Володимиром Зеленським , як посилити нашу підтримку Україні перед обличчям російського вторгнення».

Зокрема, йшлося і про подальшу фінансову допомогу для підтримки функціонування економіки та заходи щодо допомоги українському експорту, зокрема, сільськогосподарських товарів.

Фото зі сторінки Урсули фон дер Ляєн у Твіттері.