В Україну 9 травня прибула Генеральна секретарка Ради Європи Марія Пейчинович-Бурич. Гостя вже відвідала Ірпінь та Бородянку.

«З Еміне Джапаровою сьогодні вранці були у Бородянці та Ірпені. Я вражена безглуздими руйнуваннями, спричиненими російською агресією, але я вражена стійкістю українського народу. Ми в Раді Європи підтримуємо Україну»,  – зазначила Пейчинович-Бурич у Твіттері.

Еміне Джапарова у свою чергу зауважила, що візит Генеральної секретарки РЄ до київського передмістя дуже важливий, аби «пересвідчитися у воєнних злочинах росії, скоєних в Ірпіні та Бородянці, де невинні жертви зазнали масових звірств, у тому числі бомбардування будинків, позасудових страт, навмисних розстрілів, зґвалтування та катування».

Вона додала, що «масштаб і жорстокість російських звірств на Київщині та в інших українських містах – поза межею розуміння». 

«Російські загарбники свідомо хочуть знищити Україну, так само, як це роблять з кримськими татарами в окупованому Криму», – йдеться у дописі Джапарової у Твіттері. 

«Наша загальна відповідальність – покарати винних», – наголосила вона. 

Раніше Рада Європи створила експертну групу для допомоги ГПУ в розслідуванні воєнних злочинів. Пейчинович-Бурич закликала розслідувати звірства російських військових у Бучі та притягти до відповідальності винних. 

Фото зі сторінки у Твіттері Еміне Джапарової.