Про це інформує Міністерство розвитку громад та територій України.

 «37 людей, які працюють в органах місцевого самоврядування, вже звільнено і вони перебувають у відносній безпеці. Серед них – 20 голів територіальних громад. Досі в руках окупантів 23 службовці і посадові особи органів місцевого самоврядування. Про їхню долю поки що нічого не відомо. Викрадення представників місцевого самоврядування розцінюємо як сплановані росією злочини, щоб безперешкодно множити інші злочини і позбавити мешканців громад найближчої опори. Саме місцеве самоврядування, поряд із Збройними Силами України, чинить потужний спротив загарбникам», – сказав заступник міністра розвитку громад та територій В’ячеслав Негода.

Нагадаємо, Міністерство розвитку громад та територій на всіх міжнародних зустрічах привертає увагу до проблеми викрадення окупантами представників місцевого самоврядування для пошуку шляхів визволення кожного. Днями заступник міністра розвитку громад та територій В’ячеслав Негода під час 15-го засідання Європейського комітету з питань демократії та врядування (CDDG) звернувся із проханням захистити представників місцевого самоврядування від викрадень, катувань, переслідування.

Раніше міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов назвав місцеве самоврядування в Україні справжньою армією, говорячи про те, наскільки вправно та ефективно громади протистоять сьогоднішнім викликам, –  інформує прес-служба Міністерства розвитку громад та територій України на офіційній сторінці відомства у соцмережі.

«Голос України».