«У День Європи ми обговорювали підтримку ЄС та європейський шлях України. З нетерпінням чекаю відповідей на анкету про членство в ЄС. Європейська комісія планує висловити свою думку в червні», – заявила Урсула фон дер Ляєн за підсумками розмови. Водночас Володимир Зеленський продемонстрував їй другу частину опитувальника. 

Напередодні Президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн повідомила, що будівлю ЄК у Брюсселі підсвітили кольорами українського прапору на знак солідарності з нашим народом.

У Міністерстві закордонних справ України з нагоди Дня Європи відзначили, що у час вирішальної боротьби українців проти повномасштабної російської війни Європейський Союз надає всебічну допомогу нашій державі та підтримує наших громадян, які вимушено тимчасово виїхали за межі України. 

«Ефективна та дієва підтримка ЄС у протидії агресії Росії стала прикладом європейської єдності та солідарності. Україна та ЄС поділяють спільні цінності демократії, верховенства права та прав людини. Україна зробила свій європейський вибір і рухається до стратегічної мети українського народу – повноправного членства в ЄС.  Ми щиро вітаємо європейських партнерів зі святом і продовжуємо працювати над нашими подальшими спільними історіями успіху», – відзначили у вітчизняному зовнішньополітичному відомстві.

Нагадаємо, 28 лютого президент Володимир Зеленський разом із Головою Верховної Ради Русланом Стефанчуком та Прем’єр-міністром Денисом Шмигалем підписали спільну заявку на членство України в Європейському Союзі. 1 березня Європейський парламент переважною більшістю голосів затвердив резолюцію, яка рекомендує державам–членам ЄС працювати над наданням Україні статусу кандидата на вступ. Під час неформального саміту ЄС у Версалі в ніч з 10 на 11 березня лідери країн-членів погодилися з тим, що Україна є частиною європейської родини, однак питання стосовно статусу кандидата, на їхню думку, має спочатку опрацювати Єврокомісія. В ЄК обіцяють якомога швидше підготувати офіційний висновок щодо готовності України отримати статус кандидата на вступ до ЄС.

Фото з Твіттера Урсули фон дер ЛЯЄН.