Путін не виправдав очікування певних аналітиків і не оголосив у день російського «побєдоносія» ані війну Україні, ані загальну мобілізацію на росії. Розчарував на офіційному рівні відсутністю повноцінного хайпу. У своїй промові бункерський стратег привітав росіян «загрозами» від НАТО та бандерівців. А так нічого нового – лише поюзані наративи. Але це для внутрішнього користувача.
 
Воєнно-політичне керівництво рф вирішило приховати мобілізацію під вивіскою «збори резервістів». У рамках цієї нерекламної акції запланувало залучити до 100 тисяч осіб. Про це із посиланням на власні джерела повідомляє Defense Express.

До того ж москва не полишає спроб поповнити запаси «гарматного м’яса» для війни проти України серед білорусів. Бацька діятиме під російську копірку. Мовляв, уже готовий проект «указу президента» про мобілізацію «по-тихому» резервістів та інших категорій громадян Білорусі вже найближчими днями. У Мінську сподіваються назбирати десять тисяч до свого війська, аби допомогти путінській «спецоперації» цією поки що живою силою.

Ілюстрація з відкритих джерел.