Міністр закордонних справ Нідерландів Вопке Гукстра  відвідав сьогодні Ірпінь. Про це  повідомив очільник Київської обласної військової адміністрації Олександр Павлюк.

Главі МЗС Нідерландів показали один із житлових секторів Ірпеня, який зруйнували російські війська.

«З перших днів війни рашисти намагалися окупувати Ірпінь. Вони знищували цивільні об'єкти, домівки мирного населення і взагалі все, що бачили на своєму шляху. Вдячний європейським партнерам за те, що вони не ігнорують наші проблеми і не закривають очі на наслідки російського вторгнення. Навпаки, вони приїжджають на Київщину і пропонують свою підтримку», - написав  Олександр Павлюк у Телеграмі. «Переконаний, що з їх допомогою ми швидше відновимо та відбудуємо наші міста, і люди нарешті повернуться додому», - зазначив очільник Київської ОВА.

Враженнями від відвідин Ірпеня  Вопке Гукстра поділився у Твіттері. «Розбомблені будинки та будівлі ілюструють вплив війни на життя чоловіків, жінок і дітей, які живуть тут. Ці дії не можуть залишитися безкарними. Нідерланди віддані встановленню істини та досягненню справедливості», - написав він.

«З цією метою Нідерланди роблять внесок у низку заходів. Наприклад, здійснюють фінансові внески у розслідування Міжнародного кримінального суду та Комісії ООН з розслідування, а також розгортають групи судово-медичних експертів в Україні», - йдеться у дописі.

Фото зі сторінки у Твіттері Вопке Гукстри.