«Головна мета нині — врятувати наших побратимів з «Азовсталі», — розповів захисник Маріуполя з позивним "Сонце", інформує сайт Vinbazar.com.

За словами військового, з кожним днем ситуація дедалі більше погіршується до неймовірно критичної. Вже тиждень захисники залишаються без їжі, п’ють технічну воду. Їм, як повітря, потрібна евакуація.

На думку «азовців» (на знімку) домовитися про неї можна тільки дипломатичним шляхом. «Здійснити евакуацію могла б Туреччина морським шляхом, — вважають учасники прес-конференції. — Потрібно, щоб кожен підписав петицію, щоб таких підписів було якомога більше. Саме для того ми зібралися, щоб донести цю інформацію до всього світу».

«Азовці» були одягнені в однакові футболки чорного кольору з написом великими літерами «Азов». Наймолодшому з них тільки 19 років. Один з бійців без ноги.

Казали, що їхня евакуація теж далася нелегко. Однак у подробиці не вдавалися. Як і не розповідали про пережите, хіба що декількома словами обмовилися про те, що там справжнє пекло.

Згадували, як ділилися залишками харчів з цивільними. Самі їли переважно раз на день Наголошували, що Маріуполь захищає не тільки «Азов». Там воюють військові з інших підрозділів ЗСУ, зокрема морські піхотинці, а також прикордонники. Всі вони потребують евакуації.

Після лікування вони знову мають намір повернутися на війну, щоб вигнати російського агресора.

Додамо: станом на 10 травня 2022 року петиція до ООН і Генерального секретаря набрала понад мільйон підписів. Про це повідомляє низка ЗМІ. Таку кількість і треба набрати, аби вона потрапила на розгляд. Ініціатором петиції є дружина командира полку «Азов» Катерина Прокопенко. У документі міститься заклик застосувати процедуру extraction для українських військових та цивільних, заблокованих на «Азовсталі».

Це процедура швидкого виведення військових чи цивільних з місця бойових дій чи ворожого середовища у безпечне місце за участю третьої нейтральної сторони та міжнародної спільноти.

Вінницька область.

Фото з сайту Vinbazar.com.