Не встигла влада Греції скасувати з 1 травня всі обмеження на в’їзд туристів з інших країн, серед котрих необхідність пред'являти сертифікати про вакцинацію чи перенесений COVID-19, як міністерство охорони здоров'я почало бити на сполох.

Газета Kathimerini з тривогою інформує: за добу від COVID-19 померло 23 пацієнти, ще 204 - у реанімаційних відділеннях лікарень підключені до апаратів штучної вентиляції легенів.

У Греції знову почали говорити про можливість повернення деяких обмежувальних заходів, дію яких скасували до 1 вересня. Адже Танос Плевріс попереджав, що першотравневе пом'якшення - тимчасовий захід. А восени, з урахуванням епідеміологічної обстановки, правила переглядатимуться фахівцями. Чи не треба їх змінити зараз, коли COVID-19 тільки набирає сили? Про це свідчить те, що за останній тиждень померло 217 греків, які лікувалися від коронавірусу.

Проте авторитетний професор інфектології Сотиріс Ціодрас вважає, що знову запроваджувати суворі обмеження не варто. Медицині треба звернути увагу на епідемічний нагляд за коронавірусом і збільшити охоплення вакцинацією людей усіх вікових груп. За його словами, COVID-19 буде з нами ще довго, але його надзвичайна фаза вже позаду.