Маріуполь перетворений російськими окупантами на середньовічне гетто. Нині в місті перебувають 150–170 тисяч жителів. Якщо не докласти зусиль щодо евакуації городян, які потерпають від гуманітарної катастрофи, то до кінця року в Маріуполі від хвороб та нестерпних умов можуть померти понад 10 тисяч людей. На цьому наголосили в Маріупольській міській раді.

«Окупанти перетворили Маріуполь на середньовічне гетто. Тож смертність буде відповідною, – зазначив, коментуючи ситуацію, Маріупольський міський голова Вадим Бойченко. – Без ліків та медичної допомоги, відновлення водопостачання та справної каналізації в місті спалахнуть епідемії. Нинібільша частина наявного населення – старенькі та хворі люди. Без належних умов смертність серед уразливих категорій зросте в рази». 

На знімках: такий вигляд має сьогодні Маріуполь.

Останнім часом частина маріупольців із прилеглих селищ повернулися до міста, бо їх не випускають на територію вільної України через жорстку систему фільтрації, запроваджену окупантами.

«Росіяни продовжують геноцид, який розпочали 24 лютого. Наші люди у смертельній небезпеці. Тому потрібна повна евакуація міста», – повідомив Вадим Бойченко.

Фото Маріупольської міської ради.