У Краснодарі поліцейські затримали двох сестер Ларису Миргородську та Ірину Познякову за одиночний пікет з плакатами «Миру-мир» та «Ми за мир». Обох сестер доставили у відділення і склали протоколи за статтею про «дискредитацію російської армії». Про це повідомив сайт «ОВД-Инфо» – незалежний правозахисний сайт, який фіксує факти про політичні переслідування та допомагає борцям за права та свободи.
 
Всього з початку російсько-української війни за антивоєнні акції в росії затримали 15 442 особи.  Поліція склала понад дві тисячі протоколів про «дискредитацію» російської армії. Найбільше – у Москві, Петербурзі, Краснодарському краї, Калінінградській та Томській областях, окупованому Криму та Пермському краї. Жодного випадку за «дискредитацію армії» не зафіксовано в Чеченській республіці, Тиві та Магаданській області.
 
Будь-який антивоєнний заклик на вулицях росії одразу присікається, а його організаторів звинувачують у «дискредитації армії». Інколи доходить до анекдотичних ситуацій. Людей притягували до відповідальності за цитати Льва Толстого 1905-го року, або за три і п’ять зірочок на аркуші паперу. У судах всі ці випадки трактували як порушення законодавства.
 
У росії за останні роки створено фашистський режим, який за своїм розмахом та ідіотизмом перевершив гітлерівську Німеччину. Будь-який прояв вільнодумства відразу карається. Показовим є випадок, який мав місце в столиці Бурятії Улан-Уде – у цій республіці згідно з офіційними даними загинуло найбільше військових. Художнього керівника російського театру імені Бестужева Сергія Левицького за антивоєнні заяви звільнили зі всіх посад і навіть відсторонили від викладацької роботи, а керівника іншого творчого колективу за слова «ми – путінські буряти» нагородили орденом.

На знімку: Надія Сайфутдінова вийшла на пікет у Єкатеринбурзі. У неї в руках був плакат із антивоєнними гаслами. За її словами, зашити рота вона вирішила на знак протесту проти війни в Україні.

Фото із сайту obozrevatel.com