Про це інформує Міністерство енергетики України.

Це стало можливим завдяки сприянню Польської асоціації передачі та розподілу електроенергії (Polish Power Transmission and Distribution Association).

«Ми дуже вдячні нашим польським колегам за допомогу у відновленні енергетичної інфраструктури, зруйнованої внаслідок воєнної агресії росії проти України. Отримане устаткування передусім буде спрямовано на відновлення електромереж та енергооб’єктів, які зазнали найбільших пошкоджень через бойові дії», - наголосив міністр енергетики Герман Галущенко.

Дві перші партії допомоги від польських компаній вже було розподілено та передано операторам систем розподілу в Київській, Одеській, Запорізькій, Луганській, Чернігівській, Миколаївській, Сумській областях. Третя партія зараз очікує на розподіл та передачу в регіони.

В цілому допомога від польських компаній становила понад 12,5 тисячі одиниць обладнання, включно з лінійною арматурою, силовими трансформаторами, генераторами резервного живлення, понад 400 залізобетонними опорами ліній електропередачі, а також понад 65 км та 7,3 тонни силового кабелю і проводів, інформує Міністерство енергетики України на офіційній сторінці відомства у соцмережі.

«Голос України».