На позачергову сесію Закарпатської обласної ради виносилося одне питання — «Про звернення депутатів обласної ради до Президента України» (стосовно підписання Вільнюської угоди).

Однак сесія не відбулася, бо на неї з’явилися лише 40 із 108 депутатів. Прийшли представники фракцій «Єдиного центру», «Батьківщини», «Фронту змін» та угорського КМКС. Проігнорували засідання представники Партії регіонів і Демократичної партії угорців України. Через відсутність кворуму сесія не правочинна, тому депутати вирішили влаштувати збори та голосувати руками і прийняли просте звернення до Президента.

На зібранні підкреслювалося: закарпатська громада категорично виступає за підтримку євроінтеграції нашої країни.

Народний депутат України Валерій Лунченко зазначив, що Закарпаття, яке межує з чотирма країнами ЄС, чи не найбільше відчуває переваги долучення країни до європейської родини. А Ростислав Буланов, депутат Ужгородської міськради і помічник народного депутата України Валерія Пацкана, зачитав звернення-підтримку до депутатів облради. Заступник голови обласної ради Андрій Сербайло вважає, що двері до Європи ще не зачинені: «Я сподіваюся, що і наше звернення, і звернення з усіх майданів має вплинути на позицію влади. Народ має визначати подальшу долю країни, який бачать Україну в складі Європи».

За підсумками обговорення ухвалено звернення до Президента Віктора Януковича такого змісту: «Закарпатська обласна рада, а також 349 з 351 місцевої ради різного рівня своїми рішеннями підтримали проголошений Вами курс України на євроінтеграцію. Закарпатці абсолютно впевнені в правильності та позитивній перспективі розвитку країни саме в такому напрямку... З огляду на це, рішуче вимагаємо від Вас, пане Президенте, підписати в ході Вільнюського саміту Угоду про асоціацію України з Європейським Союзом».

Ужгород.