Озеленювачі Спеціалізованого комунального підприємства (СКП) "Харківзеленбуд" біля "Дзеркального струменя" у Харкові створили квіткове панно, присвячене Збройним Силам України!

На створення клумби знадобився тиждень та були використані: ірезини, коричнева альтернатера, малинова та блакитна петунія, синя, жовта, блакитна мармурова крихта, білий мармуровий камінь...

Але найголовніше, переконують на підприємстві, без чого неможливо було створити справжній шедевр, яким є цей дивовижний витвір, - це любов до своєї справи озеленювачів.

Довідково

Ірезина - багаторічна рослина, популярна завдяки незвичайному яскраво-червоному кольору листя. Воно не вимагає створення спеціальних умов і може вирощуватися навіть квіткарями-початківцями. Належить до сімейства амарантових. Рослина популярна на присадибних ділянках та в зимових садах - її висаджують у великих квітниках, уздовж доріжок або у кам'яні вазони. Сьогодні квітникарі знову відкривають ірезину для себе, застосовуючи на клумбах і в композиціях, оформлених у червоному кольорі.

Петунія - однорічна рослина. Широко використовується для оформлення клумб, рабаток, бордюрів, ваз, балконів, груп на газонах, посадок великими масивами. Стебло спочатку тонке прямостійне, а потім сланке, густогіллясте, завдовжки 20-75 см, запушене. Цвіте надзвичайно пишно і рясно від червня до пізньої осені. Квітки петуній - поодинокі прості або махрові, 5-10 см у діаметрі, воронкоподібні, запашні, різного забарвлення, смугасті: від білого до темно-червоного та фіолетового.

Альтернатера - трав'яниста напівчагарникова рослина, належить до сімейства амарантових. Її рід налічує майже 200 видів, а батьківщиною є тропічні та субтропічні ліси Центральної і Південної Америки. У рідному середовищі є багаторічною рослиною. Квітка високо цінується у ландшафтному дизайні завдяки своєму барвистому листю. Сорти альтернантер можуть бути жовтого, рожевого або червоного кольору.

"Голос України".