Як розповів очільник міста Роман Клічук, він та голова обласної ради Олексій Бойко, а також депутати, працівники апарату і волонтери, зустрілися з бійцями славетної 80-тої ОДШБ, яка захищає Україну від рашистів.

"Привезли Героям позашляховики, дрони, медикаменти, запчастини, засоби для покращення побуту та гігієни тощо. А найголовніше - передали дитячі малюнки-обереги. Бойовий дух наших хлопців вражає. Вони готові нищити ворога, допоки не звільнять кожен клаптик української землі. Пишаюся такими українцями. Принагідно зустрівся з мером міста Краматорськ Олександром Гончаренком. Разом дбаємо про гуманітарну допомогу українцям та спільні дії наших громад задля перемоги держави. Слава ЗСУ! Слава Україні!", - розповів Роман Клічук.

Обласний голова Олексій Бойко теж вже вкотре виїздить на фронт. Ось і сьогодні він разом з міським головою та депутатами облради поспілкувався з нашими захисниками, щоби визначити найголовніші їхні потреби. 

"Наші воїни постійно потребують оновлення свого автопарку, адже в зоні бойових дій їм доводиться долати чималі відстані. Водночас внаслідок важких умов експлуатації та обстрілів, засоби пересування часто виходять з ладу.

Відтак, попередньо узгодивши з бійцями їхні вимоги до транспорту, нашим захисникам привезли спеціально підготовлені автівки. Крім того, разом із машинами наші військові отримали запчастини та лафету.

Також наші військові отримали додаткові "очі" - дрони, котрі дозволять їм ефективніше вести розвідку, виявляти засідки та вогневі позиції ворога, коригувати вогонь своєї артилерії", - розповів Олексій Бойко. 

Він також зазначив, що окрім цього, нашим хлопцям доправлено медичні засоби та продукти за попереднім запитом військовослужбовців.

"Отримав від бійців нові завдання для нашої спільної Перемоги. Наша місія - постійно підтримувати українських захисників та тримати з ними зв’язок. Їм необхідна підтримка, і ми намагаємося забезпечити їх усім необхідним. Вдячний хлопцям, що вони стоять горою за нас, і приємно чути від них слова подяки. Лише спільно ми переможемо. Віримо в нашу спільну Перемогу! Все буде Україна!", - каже Олексій Бойко.

Були у голови обласної ради та чернівецького міського голови й особливо теплі зустрічі на фронті. 

"Відомий актор Чернівецького академічного обласного музично-драматичного театру Олексій Надкерничний боронить нашу землю у складі одного з бойових підрозділів ЗСУ. Він на фронті з перших днів повномасштабного вторгнення росії, й нещодавно вдруге став татусем.

Понад усе він мріє побачити свою новонароджену донечку та обійняти своїх рідних. Проте водночас не може стояти осторонь у час, коли наша нація бореться за своє виживання", - каже Олексій Бойко. 

Очільник Чернівців Роман Клічук та голова облради висловили величезну подяку Олексію Надкерничному за його свідому позицію та рішучість битися з ворогом за нашу Батьківщину. 

"Віримо, що свої найкращі ролі в музично-драматичному театрі ім. Ольги Кобилянської Олексій зіграє після нашої Перемоги", - зазначив Олексій Бойко.

Чернівці.

Фото надані членами делегації.