«Запит на зброю формує Генеральний штаб ЗСУ. Після чого з ним працюють команди Міноборони, аташе з питань оборони та дипломати Дмитра Кулеби. Цей запит змінюється залежно від потреб та перебігу бойових дій», — пояснив на своїй сторінці у Фейсбуці міністр оборони України Олексій Резніков.

За його словами, отримані озброєння і техніку МОУ централізовано передає на склади ЗСУ. Далі розподіл здійснює командування Збройних Сил України. Воно бачить загальну картину, формує задум операцій і визначає пріоритети, зазначив міністр. Він зауважив: для отримання озброєння командири мають звертатися до Командування сил логістики.

Міноборони вже виконало початковий запит від ЗСУ на 90% по артилерії калібру 155 мм. На 100% початкова потреба буде закрита протягом 1—2 тижнів, але при зміні обставин на полі бою потреба зростає, підкреслив міністр.

«Генштаб реагує на зміну оперативної обстановки — Міноборони змінює завдання своїй команді відповідно до запитів ГШ. Уже маємо чіткий план поставок артилерії до кінця липня», — повідомив Резніков.

Очільник МОУ нагадав про те, що американські та британські партнери вирішили надати Україні реактивні системи залпового вогню, і українські воїни вже навчаються ними управляти. Для цього він провів перемовини з іноземними колегами, аби запустити завчасну підготовку команд для різних типів зброї, по яких ще немає політичних рішень. Такі навчання розпочалися у березні. Нині, за словами міністра, у процесі підготовки беруть участь понад 1,5 тисячі наших військовослужбовців.

Фото з відкритих джерел.