Якщо в німецькому домогосподарстві виникла проблема із сантехнічним приладдям, зламалася пластикова система регулювання вікон, балконних дверей тощо, з чим господарям не вдається або й немає бажання впоратися самотужки, то вони звертаються до відповідних служб.

А тут виникає досі неочікувана проблема: фахівця, який би полагодив кран чи будь-що інше, доведеться чекати впродовж кількох… тижнів! Німці вже сумно жартують, що адвоката чи менеджера з продаж тут можна знайти негайно, а ось людина з умілими руками - великий дефіцит…

Це в побуті. Але з такою проблемою зіткнулися також великі компанії, роботу яких гальмує серйозний дефіцит висококваліфікованої робочої сили.

Стосовно цієї проблеми цікаве дослідження провела газета Frankfurter Allgemeine Zeitung. Видання дійшло висновку, що ситуація з кадрами в економіці країни істотно почала погіршуватися після пандемії коронавірусу. Про що свідчать два незалежні дослідження, котрі здійснювали банк розвитку (KfW) та Німецький економічний інститут (IW).

Відсоток компаній, котрі вважають свою роботу уповільненою через брак кадрів, зріс удвічі. Майже 44% організацій вважають, що ефективність їх діяльності також стримується дефіцитом працівників, який зріс порівняно з минулим роком у два рази.

Компаніям бракує кадрів, хоча на біржах праці очікують вакансій тисячі безробітних, котрі отримують соціальну допомогу. Але в цьому разі йдеться не про кількість осіб, а про якість їхньої підготовки для висококваліфікованої роботи.

IW разом із Центром компетенцій кваліфікованих працівників днями прокоментували, що на березень 2022 року налічувалося 558 тисяч вакансій, на які не було претендентів із відповідною підготовкою. Ця цифра є новим рекордом, оскільки тенденція охоплює ринок праці повністю, а не конкретні напрями. Про це заявив експерт Німецької конфедерації Хольгер Шваннеке, котрий повідомив, що кваліфікованих робітників бракує в багатьох галузях промисловості. На його думку, спад стався тому, що ремісничі професії перестали бути престижними.

Щороку в країні майже 100 тисяч учнів закінчують школу, але вони не здобувають професій для роботи в промисловому секторі. Тож дуже ймовірно, що брак кадрів матиме довготривалу перспективу. Тому експерти пропонують розробити концепції, котрі сприятимуть залученню зарубіжних висококваліфікованих спеціалістів, щоб компенсувати такий дефіцит. Ідеться, власне, про створення для них найкомфортніших умов праці та проживання у Німеччині.

Берлін.