Як і перша провальна (бліцкриг на Київ), вона не вписується у хронометраж війни, розписаний у москві. Сєвєродонецьк рашисти мали взяти до 9 травня, потім до 1 червня. За місто бої точаться досі...

Ворог зосередив усі свої сили саме на сході України. «Зараз на півдні більш спокійно... Але противник надзвичайно боїться, що ЗСУ там перейдуть в активний широкий контрнаступ. Тому вони намагаються окопатися, створити глибоко ешеловану оборону», – зазначив речник МОУ Олександр Мотузяник.

Він також повідомив, що російські війська на території білорусі розмістилися в десяти населених пунктах. Крім того, там розміщуються оперативно-тактичні ракетні комплекси «Іскандер», і це несе загрозу продовження завдання ракетних ударів по нашій території.

Щодо загрози нападу білоруської армії на Волинському та Поліському напрямках, де останніми тижнями проходили дивні маневри зі сплавом на БТРах по річці і впритул до нашого кордону перебуває до семи батальйонів збройних сил рб, то це має вигляд більше як демонстративні дії. За словами речника Міноборони, основна їх мета – відтягнути наші сили, не допустити їх перекидання на інші напрямки. 

Проте з території білорусі продовжується прикордонне тероризування путінцями мирних громад України. Минулої доби звідси завдано авіаудар по Житомирській області. Це вкотре доводить, що вотчина Лукашенка перебуває в повному підпорядкуванні кремлю.

У свою чергу військовий експерт Олег Жданов підтверджує, що загроза з боку білорусі зберігається. Але заяви її президента про те, що українці будуть жорстко оборонятися, адресована внутрішній аудиторії, свідчить про те, що він як може відтягує участь рб у розв'язаній путіним війні. І поки бацька вдвічі збільшуватиме збройні сили, про що він казав днями, то «петлятиме» у цьому питанні й далі... 

Нині війна переходить у позиційну фазу. У рашистів немає сил для наступу. У нас – зброї. Бо трохи затягнулася процедура ленд-лізу. Але допомога міжнародних партнерів уже в дорозі. Від її надходження залежить подальший сценарій бойових дій. На даному етапі рф, швидше за все, діставатиме ракетними ударами. Тому Україні потрібні протиракетні системи типу «Patriot». 

Фото: Вікіпедія.