Світ без кордонів

Допомога передбачає зокрема і розгортання на території України центрів, де працюватимуть 200 німецьких лікарів.

Медична та продовольча допомога Україні

Німеччина обіцяє медичну допомогу Україні, котра буде спрямована на порятунок і підтримку здоров’я жертв російської агресії.

Ідеться зокрема про спорудження та облаштування центрів травматології для поранених, надання різноманітних протезів для кінцівок, а також про відрядження в Україну німецьких лікарів. Про це у п’ятницю, 10 червня, під час відвідин Львова заявив міністр охорони здоров’я Німеччини Карл Лаутербах.

«Україна має потребу в гуманітарній допомозі так само терміново, як і в нашій військовій підтримці», – цитує міністра агенція dpa. 

Лаутербах зазначив, що допомога передбачає розгортання на території України центрів, де працюватиме 200 німецьких лікарів. А також організацію навчання з лікування опіків та під’єднання деяких українських лікарень до телемедичної служби.

А один з найбільших німецьких виробників штучних кінцівок Ottobock уже веде переговори з міністерством охорони здоров’я України про допомогу у виробництві та укладці протезів у мобільних контейнерних майстернях та підготовку фахівців-ортопедів.

«Ottobock має партнерів на території України, – повідомив представник компанії. – Ми продовжуємо постачати туди власну продукцію, а контейнерні майстерні можуть зробити поставки всюди, де мережа була зруйнована війною». 

Довідково

Уряд Німеччини вже надав Україні медичну допомогу на майже 100 млн євро, а індустрія охорони здоров’я пожертвувала понад 100 млн євро. За даними трекера підтримки України Кільського інституту світової економіки, ФРН посідає п’яту сходинку в переліку країн, котрі надали військову допомогу Києву.

Тим часом посольство України у ФРН повідомило, що Німеччина створює рятувальний міст для допомоги продовольством українським громадянам. Цим займатиметься координаційний пункт Foodbridge при Федеральному міністерстві харчування та сільського господарства. Він має на меті швидко та вчасно доправляти продовольство в Україну. 

Foodbridg працює у тісному контакті з відповідними державними органами та неурядовими організаціями України, орієнтується на конкретні місцеві потреби та передає вантажі в регіони, де харчів гостро потребують люди, котрі потрапили під каток війни. Від початку війни керівник проекту Андре Пілінг та його команда надіслали в зону бойових дій 372 вантажівки, 10 тис. 816 піддонів з різноманітними харчовими продуктами.

Берлін.