Світ без кордонів

Канцлер Німеччини Олаф Шольц хоче приїхати до столиці України разом із лідерами Франції та Італії.

Лідери Франції, Німеччини та Італії планують спільний візит до Києва

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Bild.

За інформацією видання, канцлер планує спільну поїздку з Еммануелем Макроном та Маріо Драгі перед самітом G7 наприкінці червня.

Париж та Берлін уже деякий час ведуть переговори щодо спільного візиту до Києва. Зазначається, що Макрон був згоден на візит лише після парламентських виборів у Франції, які відбуваються сьогодні, 12 червня. Ідея залучити главу італійського уряду третьою стороною  виходила від Франції.

Раніше Шольц заявляв, що хоче відвідати Київ лише у тому разі, якщо буде привід: "Я не приєднаюся до групи людей, які роблять щось на короткий час заради фотосесії".

У п'ятницю та суботу Шольц подорожував Західними Балканами, щоб продемонструвати підтримку Косово, Сербії, Албанії, Північній Македонії, Чорногорії та Боснії на їхньому шляху до вступу до ЄС.

Очевидно, у разі приїзду Шольца до України питання надання статусу кандидата буде одним із головних, бо вже за два тижні відбудеться саміт лідерів ЄС.

Нагадаємо: 11 червня глава Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн провела переговори у Києві з Президентом Володимиром Зеленським і заявила, що вони дозволять фіналізувати оцінку заявки України на вступ до ЄС до кінця наступного тижня.