ЗСУ інтенсивно зменшують чисельність ворога з артилерії та авіації та йдуть у контрнаступ на Херсонщині.

За даними Генштабу, найзапекліші бої тривають на сході країни. На Слов’янському напрямку ворог основні зусилля зосереджував на штурмі населених пунктів Долина та Богородичне. Утім, успіху не мав. З боку Ізюма рф намагається наступати з різних напрямків — на захід у бік Вірнопілля та Барвінкового, на південь — у бік Слов’янська й Святогірська.

Окупанти намагаються оточити угруповання наших військ, які захищають Лисичанськ і Сєвєродонецьк. У самому Сєвєродонецьку тривають активні бойові дії, з міста надходить різна інформація: від найоптимістичнішої до катастрофічної. Тому закликаємо читачів у таких випадках орієнтуватися на зведення Генштабу, який інформує, що в самому місті точаться важкі бої.

Як зазначив учора начальник Луганської ОВА Сергій Гайдай, росія контролює понад 70% Сєвєродонецька. «Росіяни контролюють тотально більшу частину Сєвєродонецька, але не все місто... Бої такі важкі, що добу боротьба може тривати, навіть, не за вулицю, а лише за одну багатоповерхівку! Масова евакуація та підвезення гуманітарних вантажів через обстріли неможливі», — зазначив він.

Останній тиждень був дуже цікавий на події, зокрема на Херсонщині. Там ЗСУ здійснили контрнаступ на низку населених пунктів, які були окуповані ворогом. Рашистів вдалося вибити з декількох сіл. Завдяки успішним діям захисники змогли просунутися на 10 км вглиб території, яку ворог утримував. ЗСУ створює серйозні ризики для розсікання угруповання російських військ, що розташовані на півночі Херсонської області.