Зібрала та впорядкувала гуманітарну допомогу Спілка волонтерів міста Борґоманеро регіону П'ємонт провінції Новара, де головою - уродженець Івано-Франківщини Андрій Матвіїв. Із переправленням вантажу було сприяння Генерального консульства України в Мілані.

Доставили вантаж іванофранківці Іван Куйбіда, Богдан Ткачук та Микола Смушак. Ці волонтери вже неодноразово виконували такі завдання за підтримки департаменту охорони здоров'я ОВА.

"Світ активно підтримує нашу країну, - акцентує директор департаменту Ігор Дмитренко. - Гуманітарні вантажі стають у пригоді як для наших військових на передовій чи людей, які досі залишаються на тимчасово окупованих територіях, так і для переселенців і пацієнтів лікувальних закладів області. Адже в умовах воєнного стану перед нами постають нові виклики та завдання".

На медичні заклади й справді зросло навантаження. Приміром, у Долинській територіальній громаді від початку війни надали прихисток для 4678 біженців. Як зазначив міський голова Іван Дирів, днями прибули ще 15 переселенців з Мелітополя, Лисичанська, Маріуполя, Херсонської області. Чимало з них потребують лікування та реабілітації. На допомогу приходять і місцеві волонтери, а координує їхню роботу гуманітарний штаб допомоги Долинської міськради.

"Від початку війни наша команда надає допомогу військовим та жителям деокупованих територій, медзакладам та евакуйованим до громади особам. Наше завдання - оперативно і вчасно реагувати на всі запити. Приміром, за минулий день звернулися чотири сім'ї з числа внутрішньо переміщених осіб. Із пункту допомоги вони отримали підгузки для дітей та дорослих, дитяче харчування й одяг. Важливо, що саме наші краяни з-за кордону, громадські організації і дружні муніципалітети поповнюють ці запаси. Є з чого давати", - підсумовує Іван Дирів.

Івано-Франківська область.

Фото прес-служби ОВА.