Відповідну постанову №?7471 ухвалено сьогодні, під час пленарного засідання Верховної Ради України. «За» — 315 народних депутатів.

«Це унікальний шанс, до якого Україна йшла десятиліттями. Проголосувавши за цю постанову, ми заявили на весь світ, шо Парламент України закликає держави-члени ЄС та його інституції 23–24 червня, через чотири місяці після початку цієї ганебної війни, надати перспективу нашому членству в ЄС», — наголосив Руслан Стефанчук.

За його словами, підтримка євроінтеграційних прагнень України — це закриття дверей перед обличчям агресора й залишення безперспективного минулого за порогом.

«Цілі покоління виборювали шанс вирватися з в'язниці Радянського Союзу та, як вільний птах, злетіти до європейської цивілізації. Сьогодні ж до спільної української мрії — рукою подати! Беззаперечне «так» для України на саміті ЄС стане сильним жестом підтримки українців, які зараз захищають демократію на передовій», — підкреслив Спікер Парламенту України.

Ухвалена Верховною Радою України постанова також виокремлює найважливіші напрями підтримки, якої зараз потребує Україна. Зокрема:

— вжиття необхідних заходів для деблокади українських портів,

— розслідування та покарання винних за військові злочини,

— збільшення постачання зброї,

— посилення санкцій проти рф та білорусі, зокрема — запровадження 7-ого пакету санкцій ЄС.

Джерело: Секретаріат Голови Верховної Ради України

Прес-служба Апарату Верховної Ради України