Малюнок Олексія Кустовського. 

Можна будувати ракети, лякати світ ядерною зброєю і… залишити армію без трусів.

Тимчасово виконуючий обов’язки командувача 41-ї армії рф полковник Олег Короткевич написав листа меру Новосибірська Анатолію Локтю з проханням придбати для військовослужбовців, які «виконують спеціальну операцію в Україні», 5 тис. пар шкарпеток, по 2 тис. пар майок і трусів, по тисячі упаковок серветок та вологого туалетного паперу, по тисячі штук мила та шампуню і 500 рулонів звичайного туалетного паперу».

Крім того, командування просить придбати 4 тис. стерильних бинтів, по тисячі тюбиків мазі «Левоміколь»,  крему «Бороплюс» та засобів від комарів. А також потрібні чай, кава, печиво, вафлі, цукерки, сірники, цигарки.

Зміст цього листа розповсюдив головний сайт Сибіру «Тайга.Инфо».
Нові труси і вазелін знадобився 41-й армії після того, як її нищівно розгромили під Черніговом в Україні. 3 березня ліквідували заступника командувача 41-ї армії генерал-майора Андрія Суховецького, а 7 березня знищили першого заступника командувача армії – начальника штабу генерал-майора Віталія Герасимова.

Штаб армії знаходиться в Новосибірську, а військові частини розміщені у Новосибірській, Тюменській, Свердловській, Кемеровській областях та в республіках Хакасія, Тува та Алтайському краї. Армія під час війни в Україні не виконала головне бойове завдання – взяти в кільце Чернігів і перекрити дороги на Ніжин та до Києва. І тепер «другу армію світу» залишили без білизни і засобів гігієни – відправили на підніжний корм.

За невдачі перших місяців покарали і генералітет повітряно-десантних військ рф. За повідомленням російських ЗМІ, командувача ПДВ генерал-полковника Андрія Сердюкова відправили у відставку через великі втрати в Україні, особливо під Києвом. Новим командувачем став генерал-полковник Михайло Теплинський.

Репресії серед вищого командування продовжуються. Найближчим часом слід очікувати нових звільнень, що викличе невдоволення серед командування і підірве довіру офіцерського корпусу до путінського режиму, бо корупція серед військово-промислового комплексу під час війни розквітла пишним цвітом.

Схожі звернення до місцевих влад написали командири й інших військових підрозділів зс рф – це свідчення того, що тягар бездумної війни путінський режим намагається перенести на плечі регіонів країни.

На знімку: 41-ша армія рф під Черніговом.

Фото з відкритих джерел.